Blücher

Blücher

onsdag 3. august 2011

ASKR 2011 - Onsdag

Å forlate Åsand er noe jeg gjør med blandede følelser. Dette er et sted jeg rett og slett ikke vil forlate, men samtidig vet jeg at første stopp etter lunsj er Skipnes. Der venter gamle og nye kjente, og en flott avslutning på Long Ramble.

Yttersiden av Bø var langt mer gjestmild i år enn i fjor, og magiske naturopplevelser to i kø. Kobbe, havørn, skarv og lundefugl er bare noe av det denne strekningen har å by på. Første tekniske hvil var i Nykvåg, før et litt åpent strekk inn til stranden på Hovden. Nok en flott strand, med hjeller i bakgrunnen og nydelig hvit sand. Men Hovden ligger værutsatt til, og her kan det være gufsent. Værgudene så, atter en gang, med et blidt blikk på Long Ramblerne og lunsjen på Hovden var flott.

Fra Hovden gikk det i fint driv inn mot Tinden. Vi klarte faktisk å få til et par skikkelige surf på Blücher. Når man padler buss er ikke dette så lett, men når vi først får surf går det unna. Vi holder god fart helt til roret tilter opp på grunn av vannmotstanden. Da dreier kajakken og vi mister surfen. 

Mot slutten av Long Ramble samlet vi oss i formasjon, med Blücher i front, og padlet inn til Skipnes. Siste strekket synger vi Arctic Gjengen, komponert av Oluf til melodi av "O helga natt".

Video av Marian Leonhardsen aka Padlemia.

For de som ikke har deltatt på ASKR før, eller ikke vært på Skipnes, må jeg få nevne at dette er en helt spesiell plass. Det er tusenvis av nyoppussede rorbuer med boblebad, badstue, kabeltv og internett i lofoten, men på Skipnes har buene blitt bevart i opprinnelig stil.


For noen kan dette virke som lite komfort, men for oss som vet hva vi forventer, og har padlet 90 km, er det fantastisk å komme hit. Personellet har en flott blanding av gjestfrihet, vennlighet og profesjonalitet.


Skipnes er som en godt gjemt hemmelighet, litt utenfor tyske turisters allfarvei. Plassen er vel værdt et besøk, enten du padler eller ikke. Men pass på; det kan hende du ønsker deg tilbake dit.

1 kommentar:

  1. Kjempebra blogg og videoar! Team Blücher stod for mykje kvalitetskrydder på turen.

    SvarSlett